Bacalhôa Catarina Tinto 2019

11.95

Vergelijk

Beschrijving

In het pittoreske plaatsje Vila Nogueira de Azeitão op het schiereiland Setúbal staat het prachtige landhuis van wijnhuis Bacalhôa, genaamd Palácio e Quinta da Bacalhôa. Het wijnhuis is een enorm populaire bestemming voor wijntoeristen in de regio. De wijnen zijn populair vanwege de combinatie van zowel inheemse als internationale druivenrassen.

Het is zeer aannemelijk dat de naam Bacalhôa afstamt van de bijnaam die de vrouw van voormalig eigenaar Dom Jerónimo Manuel kreeg in de volksmond. Haar gezicht werd vergeleken met een ‘bacalhau’, oftewel: kabeljauw. Ondanks de verwijzing naar een lelijke vis, behoort het Palácio – later Quinta da Bacalhôa – tot de prachtigste en kunstzinnigste gebouwen van Portugal. Het door de Moren gebouwde landhuis stamt uit het begin de 15e eeuw en is jarenlang in bezit geweest van de Portugese koninklijke familie.

Sinds 1998 is José Berardo de belangrijkste aandeelhouder van het wijnhuis Quinta da Bacalhôa. Hij heeft de afgelopen 20 jaar enorm geïnvesteerd in de wijngaarden en de restauratie/modernisering van het wijnhuis. Naast Quinta da Bacalhôa is de Berardo Foundation inmiddels eigenaar van 11 wijnhuizen in Portugal. Ze behoren tot de grootste spelers in de Portugese markt, met in totaal 1200 hectare aan wijngaarden in 7 Portugese wijnregio’s, met meer dan 40 verschillende druivenrassen.

Afkomstig van wijngaarden gelegen op het schiereiland Setúbal, Portugal. De druiven groeien op een zanderige bodem met een lage opbrengst. De druiven worden apart gevinifieerd met traditionele vergisting. De helft van de wijn rijpt in vaten van Frans eikenhout voor in ieder geval 6 maanden.

Extra informatie

Druivenras

Alicante Bouschet, Castelão

Kleur

Diep paarsrood.

Geur

Veel bessen met kruidige tonen.

Smaak

Kruidig, met spicy eiken, zwarte en rode bessen

Serveren bij

Lekker bij een robuust stoofgerecht met konijn.

Wijnsoort

Rode wijn

Wijnhuis

Bacalhôa

Land

Portugal, Setúbal

Jaartal

2019

Rijping

De druivenworden apart gevinifieerd met traditionele vergisting. De helft van de wijn rijpt in vaten van Frans eikenhout voor in ieder geval 6 maanden.

Klant review

5 sterren 0 0 %
4 sterren 0 0 %
3 sterren 0 0 %
2 sterren 0 0 %
1 ster 0 0 %

Reviews

Er zijn nog geen reviews

Wees de eerste die een review schrijft “Bacalhôa Catarina Tinto 2019”