Bouchon País Salvaje Blanco 2019

17.50

Vergelijk

Beschrijving

Wijnhuis Bouchon Family Wines is een pionier van het bottelen van het echte Chili. Dit familiebedrijf, inmiddels de 4e generatie, specialiseert zich in druivenrassen die vervlochten zijn met de historie van Chili, zoals Carignan, País en Sémillon. Bouchon maakt wijnen in de droge Maule Valley, waar zeer oude wijnstokken staan. Bouchon biedt ook een uitstekende Reserva-lijn van gangbare, internationaal bekende druivenrassen met het karakter van Maule Valley.
De druiven komen uit het droge Mingre, 45 kilometer van de Pacific-oceaan, die koude zeewind aanvoert. De wijngaarden liggen op 193 meter hoogte boven zeeniveau. De bodem is zeer oud en bevat een combinatie van graniet, zand en leem. De bodem zit vol met kwarts en andere mineralen. De druivenranken groeien ‘wild’ en ongecultiveerd waardoor ze de hoogte in zijn geklommen en zich in bomen hebben gehecht. De plukkers halen de druiven met ladders uit de bomen. De País Blanco wordt gemaakt van een kleine hoeveelheid druiven die geen kleur in de schil bevatten, in tegenstelling tot de reguliere País. Deze witte mutatie is drie weken eerder rijp.
De druiven worden verticaal geperst. De vergisting in amfora’s gebeurt alleen met wilde gisten die al in de omgeving aanwezig zijn. Dat gebeurt met minimale interventie, waarbij de temperatuur minimaal geregeld wordt en ook zeer minimaal sulfiet wordt gebruikt. De wijn wordt niet geklaard en niet gefilterd.

Extra informatie

Druivenras

País

Kleur

Kopergele kleur.

Geur

Fruitig. Peer, groene appel, nectarines.

Smaak

Sappig, smaakvol en verfrissend. Subtiele florale tonen en een hintje witte peper. Lange afdronk.

Serveren bij

Lekker bij pasta met salciccia.

Wijnsoort

Witte wijn

Wijnhuis

Bouchon

Land

Chili
Regio: Central Valley

Jaartal

2019

Klant review

5 sterren 0 0 %
4 sterren 0 0 %
3 sterren 0 0 %
2 sterren 0 0 %
1 ster 0 0 %

Reviews

Er zijn nog geen reviews

Wees de eerste die een review schrijft “Bouchon País Salvaje Blanco 2019”