Bouchon País Salvaje Tinto 2019

17.50

Vergelijk

Beschrijving

Wijnhuis Bouchon Family Wines is een pionier van het bottelen van het echte Chili. Dit familiebedrijf, inmiddels de 4e generatie, specialiseert zich in druivenrassen die vervlochten zijn met de historie van Chili, zoals Carignan, País en Sémillon. Bouchon maakt wijnen in de droge Maule Valley, waar zeer oude wijnstokken staan. Bouchon biedt ook een uitstekende Reserva-lijn van gangbare, internationaal bekende druivenrassen met het karakter van Maule Valley.
De druiven komen uit het droge Mingre, 45 kilometer van de Pacific-oceaan, die koude zeewind aanvoert. De wijngaarden liggen op 193 meter hoogte boven zeeniveau. De bodem is zeer oud en bevat een combinatie van graniet, zand en leem. De bodem zit vol met kwarts en andere mineralen. De druivenranken groeien ‘wild’ en ongecultiveerd en zijn de hoogte in gegroeid waar ze zich hebben gehecht aan bomen. De plukkers halen de druiven met ladders uit de bomen.
70% van de druiven wordt ontsteeld volgens de oude, voor Maule typerende ‘zaranda’-methode waarbij met een houten werktuig de steeltjes worden verwijderd. De andere 30% van de druiventrossen wordt geheel verwerkt. De druiven vergisten daarna in betonnen tanks, met wilde gisten die al in de omgeving aanwezig zijn. De wijn wordt niet gefilterd.

Extra informatie

Druivenras

País

Kleur

Bleekrode kleur.

Geur

Bloemen, aardbeien, rozenbottel en kersen.

Smaak

Sappig en verfrissend met precieze zuren. Zachte, aardse tannines.

Serveren bij

Lekker bij empanadas of charcuterie.

Wijnsoort

Rode wijn

Wijnhuis

Bouchon

Land

Chili
Regio: Central Valley

Jaartal

2018

Klant review

5 sterren 0 0 %
4 sterren 0 0 %
3 sterren 0 0 %
2 sterren 0 0 %
1 ster 0 0 %

Reviews

Er zijn nog geen reviews

Wees de eerste die een review schrijft “Bouchon País Salvaje Tinto 2019”