Curatolo Arini Paccamora Catarratto 2021

8.95

Vergelijk

Beschrijving

Na de opstand van de Italiaanse generaal Garibaldi tegen de Franse Bourbon-dynastie in 1860, kwam de lokale Siciliaanse economie snel in beweging. Het was in die tijd dat Vito Curatolo Arini een wijnhuis liet bouwen voor zijn wijngaarden, waarvan hij de druiven tot die tijd had geleverd aan coöperaties. Het was de droom van Vito om in zijn geboortedorp Marsala premiumwijnen te maken die door heel de wereld erkend zouden worden. Dat is mede gelukt door de Engelsman John Woodhouse, die eerder de versterkte wijn Marsala uitvond, zodat deze naar Engeland verscheept kon worden. Tegenwoordig wordt Curatolo Arini gezien als dé topproducent van versterkte wijnen uit Marsala. Zijn Marsala’s staan bij menig sterrenrestaurant op de kaart.
Afkomstig van geselecteerde wijngaarden rondom de dorpjes Vita en Salemi in het westen van Sicilië. De wijngaarden liggen op 300 meter boven de zeespiegel en kenmerken zich door een zanderige, kleirijke bodem.
Na ontsteling en een korte, koude schilweking van 12 uur worden de druiven zachtjes geperst en vergist in RVS tanks op een gecontroleerde temperatuur van 16 tot 18 graden voor 10 tot 12 dagen.

Extra informatie

Wijnsoort

Witte wijn

Wijnhuis

Curatolo Arini

Land

Italië
Regio Sicilië

Appellatie

IGP Terre Siciliane

Jaartal

2020

Klant review

5 sterren 0 0 %
4 sterren 0 0 %
3 sterren 0 0 %
2 sterren 0 0 %
1 ster 0 0 %

Reviews

Er zijn nog geen reviews

Wees de eerste die een review schrijft “Curatolo Arini Paccamora Catarratto 2021”