Punctum Belsetán Garnacha 2019

11.95

Vergelijk

Beschrijving

Dominio de Punctum betekent letterlijk ‘domein op de kruising’. Het wijnhuis is gesitueerd in Las Pedroñeras, op de kruising van de steden Cuenca, Ciudad Real en Albacete. In 2005 wordt het opgericht door de familie Fernández Cifuentes. Inmiddels is Dominio de Punctum het meest bekroonde biologische wijnhuis van Spanje met moderne wijnen van onder meer Tempranillo en Graciano en een scala aan internationale druivenrassen, zowel zeer bekend (Chardonnay en Cabernet Sauvignon) als verrassend (Viognier en Petit Verdot).

La Mancha is het grootste productiegebied van bulkwijnen in Europa en werd tot voor kort vooral beschouwd als een gebied zonder identiteit. Dominio de Punctum heeft vanaf haar oprichting de ambitie gehad daar verandering in te brengen. Inmiddels bezit het wijnhuis meer dan 250 hectare aan wijngaarden die volledig(!) biologisch en gedeeltelijk biologisch-dynamisch (Demeter-)gecertificeerd zijn. Zo is de Viento Aliseo-reeks Demeter-gecertificeerd.

De huidige wijnmaker is Ruth Fernández Cifuentes. Ruth heeft de uitdagende taak om de kwaliteit van 250 hectare aan wijngaarden te bewaken. Ze monitort of alles voldoet aan de aspecten van biologische en gedeeltelijk biologisch-dynamische wijnbouw, zonder het prijsaspect uit het oog te verliezen. Want de missie van Dominio de Punctum is een betaalbare kwaliteit aan te kunnen bieden, waarbij voor witte wijn een zuivere, doorbrinkbare stijl wordt gehanteerd en bij de rode wijnen juist wordt gezocht naar een wat complexere, onderscheidende stijl.

Buiten La Mancha maakt het wijnhuis ook in andere Spaanse regio’s een aantal stijlvolle wijnen met de druivenrassen die daar de trots van het gebied zijn: Mencia uit Bierzo, Bobal uit Ribera del Júcar, Viura uit Yecla en een verrassende orange wine.

De druiven komen uit Aragón, op een hoogte van 550 meter boven zeeniveau. De naam Belsetán refereert naar een lokaal dialect in Aragón: slechts 30 inwoners spreken nog dit dialect. De druiven krijgen eerst een koude inweking. Vervolgs vergist en rijpt de wijn in RVS tanks.

Extra informatie

Druivenras

Grenache

Kleur

Kersenrood met een paarse rand.

Geur

Viooltjes en jasmijn, aardbeien en kersen.

Smaak

Volfruitige wijn met zachte tannines. Tonen van kersen, aardbeien en laurier.

Serveren bij

Lekker bij Spaanse worstjes of bij een melanzane parmigiana.

Wijnsoort

Rode Wijn

Wijnhuis

Punctum

Land

Spanje – Aragon

Jaartal

2019

Rijping

RVS tanks

Klant review

5 sterren 0 0 %
4 sterren 0 0 %
3 sterren 0 0 %
2 sterren 0 0 %
1 ster 0 0 %

Reviews

Er zijn nog geen reviews

Wees de eerste die een review schrijft “Punctum Belsetán Garnacha 2019”