Wijnen

Wijnassortiment

Onze wijnboeren

Kwaliteit is erg belangrijk voor ons. Ieder jaar bezoeken we wijnboeren en wijnbeurzen in Europa. We staan in persoonlijk contact met de wijnboeren. Dit om continu de kwaliteit te monitoren en de verschillende gebieden te bekijken zodat we u zo goed mogelijk kunnen adviseren. Tijdens onze jaarlijkse open huis dagen kunt u kennis maken met de verschillende wijnboeren. Wij importeren de meeste wijnen zelf, zodat u altijd de beste wijn voor uw geld krijgt. Mocht u vragen hebben kunt u altijd contact met ons opnemen.

JOHANN PETER REINERT – SAAR (D)

Peter Reinert oefent zijn vak met veel passie uit. Geen enkele concessie aan milieuvriendelijk en kwaliteitsgericht werken, maken zijn wijnen tot stuk voor stuk juweeltjes. Alhoewel hij reeds jaren tot de top van Mosel/Saar gerekend wordt, zijn de prijzen nog steeds onvergelijkbaar laag, ten opzichte van de omgeving. Zijn raszuivere Rieslings in trocken, halbtrocken of fruchtsüss zijn uniek, en hebben een bewaar potentieel van meer dan 10 jaar. Inmiddels staat Peter al zo’n 20 jaar op al onze Open Dagen, om zijn wijnen persoonlijk toe te lichten

STALLMANN-HIESTAND – RHEINHESSEN (D)

Dankzij een tip van een van onze relaties zijn wij bijna twee jaar geleden bij Stallmann-Hiestand terecht gekomen. Dit eerste bezoek was meteen zeer overtuigend. Ook hier weer een zeer milieuvriendelijke manier van werken, met respect voor de natuur, met als resultaat een collectie loepzuivere wijnen, die Nora Hiestand persoonlijk aan U tijdens onze jaarlijkse open huisdagen zal voorstellen

WEINGUT PFAFFL

De kwaliteit van de Pfaffl wijnen behoeft geen nadere toelichting meer. Jaar voor jaar wordt de kwaliteit nog beter, zeker nu Roman jr. de scepter van vader Roman heeft overgenomen. In alle internationale wijntijdschriften scoren de Pfaffl wijnen top recensies. Ze hebben in 2016 zelfs de verkiezing van beste Europese wijnproducent gewonnen. Leenders en Hofman wijnen heeft de Pfaffl wijnen als eerste indertijd naar Nederland gehaald, toen iedereen alleen nog maar sprak van het Oostenrijks wijnschandaal.

CHÂTEAU LA BASTIDE

In het departement Aude, 5 km van Lezignan, ligt Château La Bastide. Het Château dateert uit 1770. In 1989 zijn alle druivenstokken gerooid en nieuwe prestigieuze druivensoorten aangeplant. Op dit moment behoort La Bastide tot de absolute top in de Corbières. Het Château heeft vele internationale prijzen in de wacht gesleept, o.a. in de V.S., Canada, U.K, Duitsland etc. 96% van de productie wordt geëxporteerd. De rode Tradition is gemaakt van Syrah, Grenache en Mourvèrdre, de witte van Roussanne, Bourboulenc en Muscat. En de Exubérance van Grenache en Mourvèrdre. Geoogst wordt alleen in de avond en in de vroege ochtend, om de druiven in optimale staat te kunnen verwerken.

CHÂTEAU DU DONJON – MINERVOIS

De wijnen van Jean en Caroline Panis van Château du Donjon zijn niet meer weg te denken uit ons assortiment. Een constant hoge kwaliteit in alle prijsklassen maken deze wijnen tot bestsellers. Naast de aangename lichtere wijnen van La Galinière, zijn de toppers de houtgerijpte Cuvée Prestige en de Pujade, gemaakt van 100% Grenache stokken van 80-100 jaar oud.

MURALIA – TOSCANE

De wijnen van Muralia hebben inmiddels een vaste kring van afnemers. De Maremma aan de Toscaanse kust is inmiddels een begrip voor kwaliteitswijnen. Muralia is een hypermodern bedrijf, ontdekt door collega Peter Schillings, waar op een moderne wijze hele mooie wijnen worden geproduceerd.

CHÂTEAU ST. MAURICE

Christophe Valat, is eigenaar van de Château’s St. Maurice en Boucarut, beide aan de rechter oever van de Rhône gelegen. Enkele jaren geleden hebt U al eens kennis kunnen maken met deze gedreven wijnmaker. Zijn prachtige Château uit de 18e. eeuw is omgeven door liefst 100 hectare wijnstokken, precies tegenover Châteauneuf du Pape.

LA CAVE GIGONDAS

Een vaste waarde in onze collectie zijn de wijnen van Gigondas La Cave. Gigondas wijnen zijn per definitie krachtpatsers. Met groot vakmanschap en de beste apparatuur worden hier top wijnen gemaakt. Jammer dat deze geconcentreerde wijnen in hun jeugd veel wijnliefhebbers niet kunnen bekoren. Deze wijnen moet je absoluut enkele jaren de tijd gunnen. Je wordt dan dubbel en dik beloond. Voor de ongeduldige maakt men tegenwoordig ook wat lichtere en modern gemaakte wijnen.

DOMAINE ROGER PERRIN

Xavier Perrin, de jonge wijnmaker in Châteauneuf du Pape, heeft geassisteerd door zijn moeder Véronique (flying winemaker bij diverse château’s), de zaakjes inmiddels goed voor elkaar. De hand van de jonge oenoloog wordt steeds meer herkenbaar. De wijnen worden elk jaar beter. Met name de beide Cuvée Prestige wijnen zijn uniek in hun klasse, zowel qua prijs als qua kwaliteit. De zeldzame witte Châteauneuf is heel apart. De nieuwe Cuvée Laura van 100% Viognier heeft inmiddels veel vaste liefhebbers.

VIGNOBLE CLÉMENT KLUR – AlSACE

De collectie Bio-wijnen van Clément Klur vindt steeds meer liefhebbers, ondanks het feit dat Bio-wijnen nu eenmaal duurder zijn dan andere wijnen door intensievere bewerking in de wijngaard.

DOMAINE MABY – TAVEL / LIRAC

De Domaine van Richard Maby ligt in Tavel, aan de rechter Rhône oever, tegenover Châteauneuf du Pape. De waardering van zijn wijnen in de Franse wijnbijbel Guide Hachette zijn jaar na jaar enthousiast en lovend. Maby bezit wijngaarden in de Appellation Lirac en Côtes du Rhône (rood, wit en rosé), ter- wijl het terroir van Tavel vrijwel uitsluitend voor de beroemde Roséwijnen gebruikt wordt. Enkele van zijn wijnen kregen in de Guide Hachette zelfs de zeldzame “Coup de Coeur”. Uiteraard kunt U de kwaliteit (en de prijs) van deze rosé niet vergelijken met de meeste rosé’s van elders. Het betreft hier een culinaire topwijn, die Uw zomerse salades, met gamba’s of gerookte zalm tot een feest maken. Ook heerlijk bij gevogelte en kalfsvlees. wijnen nu eenmaal duurder zijn dan andere wijnen door intensievere bewerking in de wijngaard.

SOMMIÈROIS – LANGUEDOC

Van de Vignerons de Sommièrois stond in de jongste uitgave van “PERSWIJN” een zeer lovend artikel. Onberispelijke kwaliteit voor zeer redelijke prijzen. De meeste wijnen vinden hun weg naar de horeca, zoals de Comte de Roche, een absolute bestseller.

LES VIGNOBLES DE L’ESCARELLE

Chateau l ’Escarelle is een prachtig chateau in de Coteaux de Varios en Provence met wijngaarden van 100 hectare één van de grotere wijnhuizen uit de streek. Het totale landgoed van Chateau l ‘Escarelle omvat meer dan 1.000 hectare met prachtige natuurgebieden van pijnbossen. Met een breed scala aan druivensoorten als Syrah, Cabernet Sauvignon, Mourvedre, Rolle, Trebbiano en Grenache worden zeer mooie en smaakvolle wijnen geproduceerd