Wijnhuizen

Wijnassortiment

Onze wijnboeren

Kwaliteit is erg belangrijk voor ons. Ieder jaar bezoeken we wijnboeren en wijnbeurzen in Europa. We staan in persoonlijk contact met de wijnboeren. Dit om continu de kwaliteit te monitoren en de verschillende gebieden te bekijken zodat we u zo goed mogelijk kunnen adviseren. Tijdens onze jaarlijkse open huis dagen kunt u kennis maken met de verschillende wijnboeren. Wij importeren de meeste wijnen zelf, zodat u altijd de beste wijn voor uw geld krijgt. Mocht u vragen hebben kunt u altijd contact met ons opnemen.

Download onze prijslijst Prijslijst winkel wijn Okt. 2019

Wijngaard St.Martinus Vijlen (NL)

St. Martinus is een innovatief wijnbedrijf dat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Eigenaar Stan Beurskens heeft afgestudeerd aan de wijnuniversiteiten in Stellenbosch en Geisenheim en bezit momenteel 19 hectare wijngaarden verspreid over meerdere percelen in Zuid-Limburg. Alle druiven worden handmatig geplukt en geselecteerd. Alle rode wijnen worden in 1 of 2 jarig barrique gerijpt. De wijnen van St. Martinus hebben al meer dan 100 internationale prijzen ontvangen.

 

STALLMANN-HIESTAND – RHEINHESSEN (D)

Dankzij een tip van een van onze relaties zijn wij bijna twee jaar geleden bij Stallmann-Hiestand terecht gekomen. Dit eerste bezoek was meteen zeer overtuigend. Ook hier weer een zeer milieuvriendelijke manier van werken, met respect voor de natuur, met als resultaat een collectie loepzuivere wijnen, die Nora Hiestand persoonlijk aan U tijdens onze jaarlijkse open huisdagen zal voorstellen

WEINGUT PFAFFL

De kwaliteit van de Pfaffl wijnen behoeft geen nadere toelichting meer. Jaar voor jaar wordt de kwaliteit nog beter, zeker nu Roman jr. de scepter van vader Roman heeft overgenomen. In alle internationale wijntijdschriften scoren de Pfaffl wijnen top recensies. Ze hebben in 2016 zelfs de verkiezing van beste Europese wijnproducent gewonnen. Leenders en Hofman wijnen heeft de Pfaffl wijnen als eerste indertijd naar Nederland gehaald, toen iedereen alleen nog maar sprak van het Oostenrijks wijnschandaal.

CHÂTEAU LA BASTIDE

In het departement Aude, 5 km van Lezignan, ligt Château La Bastide. Het Château dateert uit 1770. In 1989 zijn alle druivenstokken gerooid en nieuwe prestigieuze druivensoorten aangeplant. Op dit moment behoort La Bastide tot de absolute top in de Corbières. Het Château heeft vele internationale prijzen in de wacht gesleept, o.a. in de V.S., Canada, U.K, Duitsland etc. 96% van de productie wordt geëxporteerd. De rode Tradition is gemaakt van Syrah, Grenache en Mourvèrdre, de witte van Roussanne, Bourboulenc en Muscat. En de Exubérance van Grenache en Mourvèrdre. Geoogst wordt alleen in de avond en in de vroege ochtend, om de druiven in optimale staat te kunnen verwerken.

Costieres de Pomerols

Les Costières de Pomerols, de producent van het merk Beauvignac, is opgericht in 1932 en heeft door de jaren heen veel groei, innovatie en modernisatie ondergaan. Fusies in 2003 en 2007 met respectievelijk Castelnau de Guers en La Cave de Mèze hebben gezorgd voor een sterkere marktpositie, mede om de concurrentie aan te gaan met de megabedrijven uit de nieuwe wereldlanden. De doelstelling van Beauvignac is om kwalitatief hoogwaardige en typische wijnen te maken voor een meer dan vriendelijke prijs. Dit lukt jaar in, jaar uit getuige hun gunstige prijsstelling, jaarlijkse selectie in de Guide Hachette én aanbevelingen in de Gault Millau. Daarnaast vallen de wijnen regelmatig in de prijzen in grote internationale competities.

CHÂTEAU DU DONJON – MINERVOIS

De wijnen van Jean en Caroline Panis van Château du Donjon zijn niet meer weg te denken uit ons assortiment. Een constant hoge kwaliteit in alle prijsklassen maken deze wijnen tot bestsellers. Naast de aangename lichtere wijnen van La Galinière, zijn de toppers de houtgerijpte Cuvée Prestige en de Pujade, gemaakt van 100% Grenache stokken van 80-100 jaar oud.

MURALIA – TOSCANE

De wijnen van Muralia hebben inmiddels een vaste kring van afnemers. De Maremma aan de Toscaanse kust is inmiddels een begrip voor kwaliteitswijnen. Muralia is een hypermodern bedrijf, ontdekt door collega Peter Schillings, waar op een moderne wijze hele mooie wijnen worden geproduceerd.

CHÂTEAU ST. MAURICE

Christophe Valat, is eigenaar van de Château’s St. Maurice en Boucarut, beide aan de rechter oever van de Rhône gelegen. Enkele jaren geleden hebt U al eens kennis kunnen maken met deze gedreven wijnmaker. Zijn prachtige Château uit de 18e. eeuw is omgeven door liefst 100 hectare wijnstokken, precies tegenover Châteauneuf du Pape.

LA CAVE GIGONDAS

Een vaste waarde in onze collectie zijn de wijnen van Gigondas La Cave. Gigondas wijnen zijn per definitie krachtpatsers. Met groot vakmanschap en de beste apparatuur worden hier top wijnen gemaakt. Jammer dat deze geconcentreerde wijnen in hun jeugd veel wijnliefhebbers niet kunnen bekoren. Deze wijnen moet je absoluut enkele jaren de tijd gunnen. Je wordt dan dubbel en dik beloond. Voor de ongeduldige maakt men tegenwoordig ook wat lichtere en modern gemaakte wijnen.

DOMAINE ROGER PERRIN

Xavier Perrin, de jonge wijnmaker in Châteauneuf du Pape, heeft geassisteerd door zijn moeder Véronique (flying winemaker bij diverse château’s), de zaakjes inmiddels goed voor elkaar. De hand van de jonge oenoloog wordt steeds meer herkenbaar. De wijnen worden elk jaar beter. Met name de beide Cuvée Prestige wijnen zijn uniek in hun klasse, zowel qua prijs als qua kwaliteit. De zeldzame witte Châteauneuf is heel apart. De nieuwe Cuvée Laura van 100% Viognier heeft inmiddels veel vaste liefhebbers.

VIGNOBLE CLÉMENT KLUR – AlSACE

De collectie Bio-wijnen van Clément Klur vindt steeds meer liefhebbers, ondanks het feit dat Bio-wijnen nu eenmaal duurder zijn dan andere wijnen door intensievere bewerking in de wijngaard.

DOMAINE MABY – TAVEL / LIRAC

De Domaine van Richard Maby ligt in Tavel, aan de rechter Rhône oever, tegenover Châteauneuf du Pape. De waardering van zijn wijnen in de Franse wijnbijbel Guide Hachette zijn jaar na jaar enthousiast en lovend. Maby bezit wijngaarden in de Appellation Lirac en Côtes du Rhône (rood, wit en rosé), ter- wijl het terroir van Tavel vrijwel uitsluitend voor de beroemde Roséwijnen gebruikt wordt. Enkele van zijn wijnen kregen in de Guide Hachette zelfs de zeldzame “Coup de Coeur”. Uiteraard kunt U de kwaliteit (en de prijs) van deze rosé niet vergelijken met de meeste rosé’s van elders. Het betreft hier een culinaire topwijn, die Uw zomerse salades, met gamba’s of gerookte zalm tot een feest maken. Ook heerlijk bij gevogelte en kalfsvlees. wijnen nu eenmaal duurder zijn dan andere wijnen door intensievere bewerking in de wijngaard.

SOMMIÈROIS – LANGUEDOC

Van de Vignerons de Sommièrois stond in de jongste uitgave van “PERSWIJN” een zeer lovend artikel. Onberispelijke kwaliteit voor zeer redelijke prijzen. De meeste wijnen vinden hun weg naar de horeca, zoals de Comte de Roche, een absolute bestseller.

Dominio de Punctum Spanje

Dominio de Punctum betekent letterlijk ‘domein op de kruising’. Het wijnhuis is gesitueerd in Las Pedroñeras, op de kruising van de steden Cuenca, Ciudad Real en Albacete. In 2005 wordt het opgericht door de familie Fernández Cifuentes. Inmiddels is Dominio de Punctum het meest bekroonde biologische wijnhuis van Spanje met moderne wijnen van onder meer Tempranillo, Graciano, Verdejo en Bobal en een scala aan internationale druivenrassen, zowel zeer bekend (Chardonnay en Cabernet Sauvignon) als verrassend (Viognier en Petit Verdot).

A & D Wines Portugal

A&D is door Portugals belangrijkste wijntijdschrift VINHO uitgeroepen tot meest revolutionaire wijnproducent vanwege hun vernieuwende Vinho Verde. A&D zijn Alexandre & Dialina Gomas, technische ingenieurs met veel liefde voor wijn. Die technische precisie zie je direct in de extreem gezonde wijngaarden en zeer schone winery in het gerenoveerde Quinta de Santa Teresa. De wijnen worden gemaakt van autochtone rassen, met minimale interventie. Resultaat: ontzettend zuivere wijnen met veel authenticiteit van de druif, expressieve en frisheid.

Cantine Paradiso Italië

Na de Tweede Wereldoorlog in de jaren ’50 heerste er veel armoede onder de boeren in Zuid-Italië. Grootvader Angelo Paradiso, een van de vele boeren in Puglia, besluit in die tijd zijn heil te zoeken in de wijnbouw en bouwt in 1954 het wijnhuis Cantine Paradiso. Tegenwoordig is Cantine Paradiso een wijnhuis, dat met name bekend staat om zijn gulle ‘jammy’ rode wijnen gemaakt van Primitivo, Negroamaro en Nero di Troia. Hun beste wijn is gemaakt van 100% Primitivo en is vernoemd naar het jaar van oprichting: de 1954