Description
De familie Masi is een wijnbouwfamilie in hart en nieren en maakt al wijn in de Chianti-streek sinds 1900. Het wijnhuis ligt in het bekende wijndorp Rufina, waar ze Chianti, Chianti Riserva en een aantal modernere stijlen maken. Bijvoorbeeld de Rosso di Toscana ‘Erta e China’, wat letterlijk ‘omhoog en omlaag’ betekent, refererend naar de handmatige oogst in de cru’s van Rufina. Daarnaast maken ze sinds kort ook een voor Toscaanse begrippen redelijk unieke Appassimento-stijl van Sangiovese en de ‘jammy’ Syrah, genaamd Contrappasso.
Paolo Masi is de 3e generatie van wijnmakers en de huidige eigenaar. Afgestudeerd als oenoloog aan de universiteit van Florence, heeft Paolo Masi de kennis en know-how om prachtige wijnen te maken. Daarbij bewaakt hij de visie van zijn grootvader: mooie wijnen maken met vriendelijke prijzen, met respect voor de tradities in de streek. Daarom wordt er hoofdzakelijk gewerkt met Sangiovese. De stijl van de wijnen is zeer verteerbaar en toegankelijk. Masi’s doel is zowel toegankelijke wijnen voor alledag te maken, als ook wijnen die de identiteit van de regio weerspiegelen. Deze wijn wordt volgens de 14e-eeuwse Toscaanse Governo-methode gemaakt. De Sangiovese wordt op het gebruikelijke moment geplukt. De Syrah wordt later geplukt, en is daardoor extra rijp. De Syrah-druiven worden kort te drogen uitgehangen, zodat de smaak zich concentreert. De druiven worden apart vergist en worden daarna geblend.
Additional information
Druivenras | Sangiovese, Syrah |
---|---|
Kleur | Intens robijnrood. |
Geur | Fruitig, met tonen van aardbei, frambozen en bramen. |
Smaak | Zwoel en vol. Zacht. Aangename 'kick' van de ingedroogde Syrah, met frisheid van de Sangiovese. |
Serveren bij | Lekker bij een pizza pepperoni of stevige Toscaanse maaltijd. |
Wijnsoort | Rode Wijn |
Wijnhuis | Renzo Masi |
Land | Italië, Toscane |
Jaartal | 2019 |
Rijping | RVS tanks |
Reviews
Er zijn nog geen reviews