Ambre Appassite Toscana Rosso 2022

12.75

De druiven worden geplukt op het moment dat ze 80% rijp zijn. Ze worden vervolgens in kratjes gelegd om 2-3 weken te drogen op een temperatuur van 16 graden. De druiven verliezen zo’n 30% van hun gewicht. Door dit proces worden ook de smaken, zuren en suikers geïntensiveerd. Na het droogproces worden druiven ontsteeld en krijgen ze eerst een koude inweking op een temperatuur van 0-4 graden om de fruitige smaken te maximaliseren. Dit duurt ongeveer 4-6 dagen. Vervolgens begint de vergisting op een temperatuur van 24 graden voor 10-14 dagen.
Vergelijk

Beschrijving

Borgo dei Posseri is een jong en zeer modern wijnhuis gelegen tussen rivier de Adige en de Dolomieten. Het wijnhuis is in het jaar 2000 opgericht door Martin Mainetti en is in korte tijd uitgegroeid naar een wijngaardareaal van ruim 225 hectare, verspreid over 20 wijngaarden in Trentino-Alto Adige. Het huis maakt monocépage-wijnen van o.a. Pinot Nero, Merlot, Gewürztraminer en Sauvignon Blanc. Het wijnhijs heeft ook wijngaarden in de Toscane waar deze wijn vandaan komt. Afkomstig uit verschillende wijngaarden in Toscane op kleurrijke bodems met kalk.

 

 

Levertijd 2-3 werkdagen | Gratis bezorging vanaf €75,- binnen Nederland | Gratis ophalen in onze winkel Sluiten