Description
Na de Tweede Wereldoorlog in de jaren ’50 heerste er veel armoede onder de boeren in Zuid-Italië. Grootvader Angelo Paradiso, een van de vele boeren in Puglia, besluit in die tijd zijn heil te zoeken in de wijnbouw en bouwt in 1954 het wijnhuis Cantine Paradiso. Tegenwoordig is Cantine Paradiso een wijnhuis, dat met name bekend staat om zijn gulle ‘jammy’ rode wijnen gemaakt van Primitivo, Negroamaro en Nero di Troia. Hun beste wijn is gemaakt van 100% Primitivo en is vernoemd naar het jaar van oprichting: de 1954.
Afkomstig van verschillende wijngaarden rondom Cerignola in Apulië. De bodem bestaat uit klei en kalk.
Na de oogst worden de druiven ontsteeld. Na persing vindt de gisting plaats in RVS tanks op een gecontroleerde temperatuur van 17 graden. Na de gisting rijpt de wijn nog 4 maanden op de gistcellen, wat extra romigheid geeft.
Additional information
Druivenras | Fiano, Greco |
---|---|
Kleur | Strogeel met groene reflecties |
Geur | Intens bloemig en fruitig. |
Smaak | Verfrissend met tonen van tropisch fruit en citrus |
Serveren bij | Lekker bij gegrilde zeevis met venkel |
Wijnsoort | Witte wijn |
Wijnhuis | Paradiso |
Land | Italië |
Jaartal | 2021 |
Reviews
Er zijn nog geen reviews