Description
De familie Masi is een wijnbouwfamilie in hart en nieren en maakt al wijn in de Chianti-streek sinds 1900. Het wijnhuis ligt in het bekende wijndorp Rufina, waar ze Chianti, Chianti Riserva en een aantal modernere stijlen maken. Bijvoorbeeld de Rosso di Toscana ‘Erta e China’, wat letterlijk ‘omhoog en omlaag’ betekent, refererend naar de handmatige oogst in de cru’s van Rufina. Daarnaast maken ze sinds kort ook een voor Toscaanse begrippen redelijk unieke Appassimento-stijl van Sangiovese en de ‘jammy’ Syrah, genaamd Contrappasso.
De druiven zijn afkomstig van wijngaarden in de omgeving van Rufina, Toscane.
De gisting vindt plaats op een gecontroleerde temperatuur van 18 °C.
Additional information
Druivenras | Chardonnay, Trebbiano |
---|---|
Kleur | Citroengeel met een groene gloed. |
Geur | Appel, peer en tropisch fruit. |
Smaak | Fruitige wijn met frisse tonen van citrus. |
Serveren bij | Lekker als aperitief. Ook heerlijk bij salade, bijvoorbeeld met geitenkaas of een salade caprese. |
Wijnsoort | Witte wijn |
Wijnhuis | Renzo Masi |
Land | Italië |
Jaartal | 2018 |
Reviews
Er zijn nog geen reviews