Finca Luzón Blanco Macabeo/Sauvignon Blanc 2021

8.95

Vergelijk

Beschrijving

Bodegas Luzón maakt in het zonnige, Spaanse Jumilla moderne wijnen met veel fruit en weelderig, gedoseerd houtgebruik. Het zijn genereuze, robuuste wijnen waar zowel de wijnkenner als de casual wijndrinker plezier uit haalt. Comfort-wijn, dat kun je gerust zeggen. De wijnen worden veelal gemaakt van de voor Jumilla zo typerende Monastrell.

In de hitte en droogte van Jumilla is het essentieel de druif op het juiste moment te plukken. Het perfecte plukmoment is een soort obsessie voor Bodegas Luzón: de druiven worden relatief vroeg geoogst om frisheid te bewaren. De wijnen zijn daardoor rijk met rijp fruit én voldoende zuren. De oogst gebeurt met de hand voor betere selectie.

In de wijnkelders werkt Luzón met een bijna bezeten precisie en hygiëne. Van het moment dat de druiven de wijnkelders binnenkomen tot de botteling houdt Luzón de wijnen nauwgezet in de gaten. De wijnen worden worden tussendoor continu geproefd om een optimale kwaliteit te bereiken. Het is geen verrassing dat ook de kelder superhygiënisch is.
De wijnen worden gemaakt met koude inweking (om aroma’s te bewaren) en voorzichtige pump-overtechniek (om meer smaak te onttrekken). In tegenstelling tot veel wijnhuizen die alleen Amerikaans eiken gebruiken, laat Luzón de wijnen rijpen in Frans en Amerikaans eiken. Het likje hout is daardoor goed gedoseerd, prettig herkenbaar en niet overheersend.

Afkomstig van wijnstokken op bodems van zand, leem en veel kalksteen, op 650 meter hoogte.

De druiven worden zachtjes geperst en vergist op een gecontroleerde temperatuur van 10 tot 16 graden in RVS tanks voor 15-20 dagen.

Extra informatie

Druivenras

Macabeo, Sauvignon Blanc

Kleur

Citroengeel.

Geur

Tropisch fruit en passievrucht.

Smaak

Verfrissend, levendig met fijne zuren. Subtiel grassig.

Serveren bij

Lekker bij witvis met groene asperges.

Wijnsoort

Witte wijn

Wijnhuis

Finca Luzon

Land

Spanje, Murcia, Jumilla

Jaartal

2020

Rijping

RVS tanks

Klant review

5 sterren 0 0 %
4 sterren 0 0 %
3 sterren 0 0 %
2 sterren 0 0 %
1 ster 0 0 %

Reviews

Er zijn nog geen reviews

Wees de eerste die een review schrijft “Finca Luzón Blanco Macabeo/Sauvignon Blanc 2021”