Beschrijving
Na de Tweede Wereldoorlog in de jaren ’50 heerste er veel armoede onder de boeren in Zuid-Italië. Grootvader Angelo Paradiso, een van de vele boeren in Puglia, besluit in die tijd zijn heil te zoeken in de wijnbouw en bouwt in 1954 het wijnhuis Cantine Paradiso. Tegenwoordig is Cantine Paradiso een wijnhuis, dat met name bekend staat om zijn gulle ‘jammy’ rode wijnen gemaakt van Primitivo, Negroamaro en Nero di Troia. Hun beste wijn is gemaakt van 100% Primitivo en is vernoemd naar het jaar van oprichting: de 1954.
Afkomstig van verschillende wijngaarden tussen de provincies Brindisi en Lecce in Apulië. De bodem bestaat uit klei.
De gisting vindt plaats in RVS tanks op een gecontroleerde temperatuur van 25 graden gedurende 7 tot 9 dagen.
Extra informatie
Druivenras | Malvasia Nera, Negroamaro |
---|---|
Kleur | Robijnrood |
Geur | Rijp fruit, bessen en kersen. |
Smaak | Fruitig. Indrukken van kruiden. Aangename body. Zachte tannines. Vriendelijk. |
Serveren bij | Lekker bij een pasta met veel paddenstoelen. |
Wijnsoort | Rode wijn |
Wijnhuis | Paradiso |
Land | Italië |
Jaartal | 2020 |
Reviews
Er zijn nog geen reviews