Château Haut Bages Monpelou 2016

43.95

Out of stock

Vergelijk

Description

Château Haut-Bages Monpelou grenst aan Grand Cru-domein Grand-Puy-Lacoste. De bodem bestaat uit grof grind, afkomstig uit de Garonne, met een ondergrond van klei, wat leisteen en zand.
Deze volle, robuuste Cru Bourgeois heeft de kenmerkende aroma’s van Pauillac als cassis, cerise, potloodslijpsel en cederhout. Hij is fruitig, kruidig en heeft een stevige structuur. De afdronk is krachtig, maar op zijn Pauillacs, zeker elegant. Château Haut-Bages Monpelou bestaat uit 34% cabernet sauvignon, 33% cabernet franc en 33% merlot. De druiven worden verwerkt op Grand Cru Château Batailley dat evenals Monpelou eigendom is van Borie-Manoux. Vergisting vindt plaats op roestvrijstalen tanks. Na blending rijpt de wijn een jaar op barriques waarvan 40% nieuw is.

Additional information

Druivenras

Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot

Kleur

Donker Robijnrood

Geur

In de neus zijn de typische Pauillac-aroma’s van cassis, cerise en potloodslijpsel te herkennen

Smaak

In de smaak en de stevige, lange afdronk wordt het fruit duidelijker en komt er een pittige vleug cederhout bij.

Serveren bij

Stevige gerechten met geroosterd vlees en knapperige groenten. Roerbakgerechten met lamsvlees en groene groenten.

Wijnsoort

Rode wijn

Wijnhuis

Château Haut-Bages Monpelou

Land

Frankrijk
Regio: Bordeaux

Jaartal

2016

Over het wijnhuis

Château Haut-Bages Monpelou grenst aan Grand Cru-domein Grand-Puy-Lacoste. De bodem bestaat uit grof grind, afkomstig uit de Garonne, met een ondergrond van klei, wat leisteen en zand.

Vinificatie

De druiven worden verwerkt op Grand Cru Château Batailley dat evenals Monpelou eigendom is van Borie-Manoux. Vergisting vindt plaats op roestvrijstalen tanks. Na blending rijpt de wijn een jaar op barriques waarvan 40% nieuw is.

Klant review

5 sterren 0 0 %
4 sterren 0 0 %
3 sterren 0 0 %
2 sterren 0 0 %
1 ster 0 0 %

Reviews

Er zijn nog geen reviews

Wees de eerste die een review schrijft “Château Haut Bages Monpelou 2016”