Description
De familie Masi is een wijnbouwfamilie in hart en nieren en maakt al wijn in de Chianti-streek sinds 1900. Het wijnhuis ligt in het bekende wijndorp Rufina, waar ze Chianti, Chianti Riserva en een aantal modernere stijlen maken. Bijvoorbeeld de Rosso di Toscana ‘Erta e China’, wat letterlijk ‘omhoog en omlaag’ betekent, refererend naar de handmatige oogst in de cru’s van Rufina. Daarnaast maken ze sinds kort ook een voor Toscaanse begrippen redelijk unieke Appassimento-stijl van Sangiovese en de ‘jammy’ Syrah, genaamd Contrappasso.
De druiven komen uit het productiegebied voor Chianti, met name uit de omgeving van Rufina. Paolo Masi werkt samen met wijnboeren en koopt jaarlijks hun druiven
De gisting vindt plaats op een gecontroleerde temperatuur tussen 23 °C en 25 °C.
Additional information
Druivenras | Sangiovese |
---|---|
Kleur | Robijnrood. |
Geur | Bramen, kersen en een hint van specerijen. |
Smaak | Soepele wijn, niet te zwaar, met veel fruit (bramen, kersen). |
Serveren bij | Lekker bij eenvoudige gerechten met tomaat, zoals spaghetti bolognese of pizza. |
Wijnsoort | Rode wijn |
Wijnhuis | Renzo Masi |
Land | Italië |
Jaartal | 2019 |
Reviews
Er zijn nog geen reviews