Beschrijving
Na de opstand van de Italiaanse generaal Garibaldi tegen de Franse Bourbon-dynastie in 1860, kwam de lokale Siciliaanse economie snel in beweging. Het was in die tijd dat Vito Curatolo Arini een wijnhuis liet bouwen voor zijn wijngaarden, waarvan hij de druiven tot die tijd had geleverd aan coöperaties. Het was de droom van Vito om in zijn geboortedorp Marsala premiumwijnen te maken die door heel de wereld erkend zouden worden. Dat is mede gelukt door de Engelsman John Woodhouse, die eerder de versterkte wijn Marsala uitvond, zodat deze naar Engeland verscheept kon worden. Tegenwoordig wordt Curatolo Arini gezien als dé topproducent van versterkte wijnen uit Marsala. Zijn Marsala’s staan bij menig sterrenrestaurant op de kaart.
Afkomstig van de heuvelachtige wijngaarden in Trapani, een wijngebied in het westen van Sicilië. De bodems zijn rijk aan kalk.
De gisting vindt plaats in RVS tanks op een gecontroleerde temperatuur tussen de 16 en 18 graden voor 12 dagen.
Extra informatie
Druivenras | Catarratto, Inzolia |
---|---|
Kleur | Citroengeel. |
Geur | Tropisch fruit, sinaasappel, grapefruit en bloemen. |
Smaak | Ronde, volle wijn met prettige bitters en wat kruiden in de afdronk |
Serveren bij | Lekker bij pasta of risotto met zeevruchten. Ook heerlijk bij gebakken kabeljauw, zee- of roodbaars. |
Wijnsoort | Witte wijn |
Wijnhuis | Curatolo Arini |
Land | Italië |
Jaartal | 2020 |
Reviews
Er zijn nog geen reviews