Beschrijving
Na de opstand van de Italiaanse generaal Garibaldi tegen de Franse Bourbon-dynastie in 1860, kwam de lokale Siciliaanse economie snel in beweging. Het was in die tijd dat Vito Curatolo Arini een wijnhuis liet bouwen voor zijn wijngaarden, waarvan hij de druiven tot die tijd had geleverd aan coöperaties. Het was de droom van Vito om in zijn geboortedorp Marsala premiumwijnen te maken die door heel de wereld erkend zouden worden. Dat is mede gelukt door de Engelsman John Woodhouse, die eerder de versterkte wijn Marsala uitvond, zodat deze naar Engeland verscheept kon worden. Tegenwoordig wordt Curatolo Arini gezien als dé topproducent van versterkte wijnen uit Marsala. Zijn Marsala’s staan bij menig sterrenrestaurant op de kaart.
Afkomstig van een wijngaard in ‘Favara San Cataldo’ op ongeveer 500 meter boven zeeniveau. De wijngaard is op het zuiden gericht en heeft een bodem van klei en zand.
Na ontsteling en een schilweking van 6 dagen worden de druiven zachtjes geperst en vergist in RVS tanks op een gecontroleerde temperatuur. De wijn rijpt nog enkele maanden op RVS voordat deze wordt gebotteld.
Extra informatie
Druivenras | Nero d'Avola |
---|---|
Kleur | Robijnrood met een paarse gloed |
Geur | Viooltjes, kersen, pruimen en witte peper. |
Smaak | Volle, ronde smaak met veel rood fruit (kersen, bessen) en zachte tannines. |
Serveren bij | Lekker bij alles van de barbecue, bijvoorbeeld asperges en courgette. Ook lekker bij Italiaanse kaas, zoals zoute ricotta en pecorino. |
Wijnsoort | Rode wijn |
Wijnhuis | Curatolo Arini |
Land | Italië |
Jaartal | 2019 |
Reviews
Er zijn nog geen reviews