Pfaffl Vom Haus Sauvignon Blanc 2022

9.95

Vergelijk

Beschrijving

In 1978 worden Roman en Adelheid Pfaffl op jonge leeftijd eigenaar van Weingut Pfaffl in Stetten, een dorpje net ten noorden van Wenen in de regio Weinviertel. Voor 1978 stond boerderij Pfaffl in het teken van het verbouwen van granen, aardappels en het houden van koeien en varkens. Er is in korte tijd veel veranderd. Tegenwoordig staat Pfaffl internationaal symbool voor Grüner Veltliner. Ze zijn zelfs door Wine Enthusiast verkozen tot European Winery of the Year.

In veertig jaar tijd is Weingut Pfaffl uitgegroeid van 0,75 hectare tot 110 hectare wijngaard. Werd het merendeel van de wijnen eerst nog geschonken in hun lokale restaurant, nu drinken wijnliefhebbers over de hele wereld wijnen van Pfaffl.

Tegenwoordig staat het wijnhuis onder leiding van de enthousiaste Roman Pfaffl Jr. en Heidemarie Fischer. Met ruim 1,4 miljoen flessen op jaarbasis is Pfaffl een serieuze onderneming, met een zeer hoge mate van professionaliteit. Dat komt niet alleen tot uiting in de wijnen, maar ook in alles daaromheen. Roman en Heidi hebben hun zaken zeer goed voor elkaar. Of het nu gaat om de website, de snelle customer service, of de moderne wijngaardtechnieken…: niks wordt aan het toeval overgelaten om een totaalbeleving te creëren.

De wijngaarden van Pfaffl liggen verspreid over 12 dorpen met een zeer opvallende diversiteit in terroir. De verschillende Grüner Veltliners die Pfaffl maakt geven deze terroirverschillen het beste weer. Zo staat de wijngaard Zeisen zelfs op een ‘Chablis-achtige’ fossiele ondergrond. Naast Grüner Veltliner staat Pfaffl bekend om de bekende Gemischter Satz (verschillende witte druivenrassen uit één wijngaard) en de elegante rode wijnen van Zweigelt en Pinot Noir.

Extra informatie

Druivenras

Sauvignon Blanc

Kleur

Lichtgeel.

Geur

Kruisbessen en gras.

Smaak

Elegant en fruitig. Perzik, kruisbes en groene, kruidige tonen.

Serveren bij

Heerlijk bij witvis in een groene kruidenkorst.

Wijnsoort

Witte wijn

Wijnhuis

Pfaffl

Land

Oostenrijk, Niederöstereich

Jaartal

2021

Klant review

5 sterren 0 0 %
4 sterren 0 0 %
3 sterren 0 0 %
2 sterren 0 0 %
1 ster 0 0 %

Reviews

Er zijn nog geen reviews

Wees de eerste die een review schrijft “Pfaffl Vom Haus Sauvignon Blanc 2022”