Beschrijving

De familie Masi is een wijnbouwfamilie in hart en nieren en maakt al wijn in de Chianti-streek sinds 1900. Het wijnhuis ligt in het bekende wijndorp Rufina, waar ze Chianti, Chianti Riserva en een aantal modernere stijlen maken. Bijvoorbeeld de Rosso di Toscana ‘Erta e China’, wat letterlijk ‘omhoog en omlaag’ betekent, refererend naar de handmatige oogst in de cru’s van Rufina. Daarnaast maken ze sinds kort ook een voor Toscaanse begrippen redelijk unieke Appassimento-stijl van Sangiovese en de ‘jammy’ Syrah, genaamd Contrappasso.
Afkomstig van geselecteerde wijngaarden in het zuidoosten van Toscane: DOC Valdichiana.
De gisting vindt plaats op een gecontroleerde temperatuur van 18° C
Extra informatie
| Druivenras | Chardonnay, Malvasia, Trebbiano |
|---|---|
| Kleur | Citroengeel met een groene gloed. |
| Geur | Tropisch fruit en appel. |
| Smaak | Frisse, levendige wijn met hinten van witte perzik, tropisch fruit en goede zuren. |
| Serveren bij | Lekker als aperitief. Ook heerlijk bij salade, bijvoorbeeld met geitenkaas of een salade caprese. |
| Wijnsoort | Witte wijn |
| Wijnhuis | Renzo Masi |
| Land | Italië |
| Jaartal | 2020 |




Reviews
Er zijn nog geen reviews