Beschrijving
De familie Masi is een wijnbouwfamilie in hart en nieren en maakt al wijn in de Chianti-streek sinds 1900. Het wijnhuis ligt in het bekende wijndorp Rufina, waar ze Chianti, Chianti Riserva en een aantal modernere stijlen maken. Bijvoorbeeld de Rosso di Toscana ‘Erta e China’, wat letterlijk ‘omhoog en omlaag’ betekent, refererend naar de handmatige oogst in de cru’s van Rufina. Daarnaast maken ze sinds kort ook een voor Toscaanse begrippen redelijk unieke Appassimento-stijl van Sangiovese en de ‘jammy’ Syrah, genaamd Contrappasso.
Paolo Masi is de 3e generatie van wijnmakers en de huidige eigenaar. Afgestudeerd als oenoloog aan de universiteit van Florence, heeft Paolo Masi de kennis en know-how om prachtige wijnen te maken. Daarbij bewaakt hij de visie van zijn grootvader: mooie wijnen maken met vriendelijke prijzen, met respect voor de tradities in de streek. Daarom wordt er hoofdzakelijk gewerkt met Sangiovese. De stijl van de wijnen is zeer verteerbaar en toegankelijk. Masi’s doel is zowel toegankelijke wijnen voor alledag te maken, als ook wijnen die de identiteit van de regio weerspiegelen.
Paolo Masi koopt de druiven voor deze wijn elk jaar, bij dezelfde boer en van dezelfde wijngaard. De wijngaard is aangeplant in verticale richting in plaats van in de breedte. De wijnstokken gaan daarom “op en neer”, wat in een oud Toscaans dialect “Erta & China” wordt genoemd. Beide druiven worden apart gevinifieerd. Na de gisting wordt de wijn geblend en rijpt het nog 14 maanden op (gebruikt) Frans eikenhout voordat het wordt gebotteld
Extra informatie
Druivenras | Cabernet Sauvignon Sangiovese |
---|---|
Kleur | Paars |
Geur | Zwarte bes, kersen en bessen met hinten van vanille en ceder. |
Smaak | Volle wijn met rood fruit (rode bessen, kersen) en vanille, zijdezachte tannines en een fruitige afdronk. |
Serveren bij | Lekker bij rood vlees (rib-eye, biefstuk). Ook heerlijk bij steak tartare. |
Wijnsoort | Rode wijn |
Wijnhuis | Renzo Masi |
Land | Italië, Toscane |
Jaartal | 2019 |
Rijping | 14 maanden op (gebruikt) Frans eikenhout voordat het wordt gebotteld. |
Reviews
Er zijn nog geen reviews