Château Bertin 2019

14.50

Vergelijk

Beschrijving

Saint André Corbin is vooral een opmerkelijke geografische en historische site. Het huidige gebouw, gebouwd in 1840, vond plaats op de overblijfselen van een van de grootste Gallo-Romeinse villa’s uit de 1e eeuw. De laatste die in de 4e eeuw na Christus werd gerestaureerd, was waarschijnlijk het huis van consul Ausone. Reeds in die tijd hadden de Romeinen, dankzij de ligging op de top van een vallei op het zuiden en verfrist door de wind, goede wijnen kunnen produceren.
Geërfd van onze oom Monsieur Carré in 2002, grenst zijn wijngaard aan verschillende benamingen. De zuidelijke hellingen vormen inderdaad het grootste gebied in het hart van de Saint Georges Saint Emilion-appellatie  (19 producenten, 180 ha) en bieden explosieve en krachtige wijnen.
In het noorden vinden we onze Château Guillou-wijnstokken in Montagne Saint Emilion die een elegante en uitgebalanceerde wijn bieden. In het noordoosten, op een steenworp afstand, telen we een wijngaard van een hectare in Lussac, Château Bertin, die een ronde wijn levert. En ten slotte, in het westen in de vlakte van Pomerol, wordt Lucaniacus geboren, op ons perceel van Lalande de Pomerol.

Extra informatie

Druivenras

Merlot 80 %, Cabernet Franc 20%

Kleur

Diepe granaat en robijnrode kleur.

Geur

In de neus aroma's van framboos, rode bessen en cacao

Smaak

In de smaak vol en fruitig, bessen, framboos en zoethout
Rokerige tonen en zachte tannines in de lange volle afdronk.

Serveren bij

Rood vlees en wild gerechten

Wijnsoort

Rode Wijn

Wijnhuis

Château Bertin

Land

Frankrijk
Regio Montagne – Saint-Emillion

Jaartal

2018

Rijping

Nieuwe en gebruikte Amerikaanse en Franse Barique

Over het Wijnhuis

Saint André Corbin wijngaard
Saint André Corbin is vooral een opmerkelijke geografische en historische site. Het huidige gebouw, gebouwd in 1840, vond plaats op de overblijfselen van een van de grootste Gallo-Romeinse villa's uit de 1e eeuw. De laatste die in de 4e eeuw na Christus werd gerestaureerd, was waarschijnlijk het huis van consul Ausone. Reeds in die tijd hadden de Romeinen, dankzij de ligging op de top van een vallei op het zuiden en verfrist door de wind, goede wijnen kunnen produceren. In het noordoosten, op een steenworp afstand, telen we een wijngaard van een hectare in Lussac, Château Bertin, die een ronde wijn levert.

Klant review

5 sterren 0 0 %
4 sterren 0 0 %
3 sterren 0 0 %
2 sterren 0 0 %
1 ster 0 0 %

Reviews

Er zijn nog geen reviews

Wees de eerste die een review schrijft “Château Bertin 2019”