Description
Na de Tweede Wereldoorlog in de jaren ’50 heerste er veel armoede onder de boeren in Zuid-Italië. Grootvader Angelo Paradiso, een van de vele boeren in Puglia, besluit in die tijd zijn heil te zoeken in de wijnbouw en bouwt in 1954 het wijnhuis Cantine Paradiso. Tegenwoordig is Cantine Paradiso een wijnhuis, dat met name bekend staat om zijn gulle ‘jammy’ rode wijnen gemaakt van Primitivo, Negroamaro en Nero di Troia. Hun beste wijn is gemaakt van 100% Primitivo en is vernoemd naar het jaar van oprichting: de 1954.
Afkomstig van verschillende wijngaarden rondom Cerignola in Apulië. De bodem bestaat uit klei en kalk.
Na de oogst worden de druiven ontsteeld en vergist. De gisting vindt plaats in RVS tanks op een gecontroleerde temperatuur van 25 tot 28 graden gedurende 10 dagen. Vervolgens rijpt een deel van de wijn een jaar in barriques en de rest in RVS tanks.
Additional information
Druivenras | Primitivo |
---|---|
Kleur | Robijnrood |
Geur | Rode bessen, kersen, vanille, kruidnagel |
Smaak | Zwoele wijn, goede balans tussen hout, fruit en zuren |
Serveren bij | Lekker bij gerijpte kazen, maar ook bij salami, bijvoorbeeld bij Capocollo di Martina Franca |
Wijnsoort | Rode wijn |
Wijnhuis | Paradiso |
Land | Italië |
Jaartal | 2021 |
Reviews
Er zijn nog geen reviews