Survivor Barrel Select Chenin Blanc 2022

15.45

Vergelijk

Beschrijving

Het internationaal meest succesvolle label van Overhex is het label van Survivor, dat het verhaal vertelt van de inheemse Nguni-koe, het traditionele vee van de Zulu. Op een dag komt er een truck, beladen vol met Nguni-koeien langs de Cabernet Sauvignon-wijngaarden in Swartland en één van de koeien besluit van de wagen af te springen. In Swartland bouwt ze een nieuw leven op en brengt zelfs nakomelingen voort. Het verhaal benadrukt het motto van de Swartlanders, waarin de vrije geest centraal staat.
Afkomstig van een aantal wijngaardblokken op de boerderij ‘Constantia’ van DB Rust in Swartland, Zuid-Afrika. Deze wijngaarden hebben een lage opbrengst, zo’n 6 – 7 ton per hectare. De wijnstokken zijn zodanig geplant dat ze optimaal profiteren van de koele zeebries. Deze bries zorgt ervoor dat de zomertemperatuur tussen de 20 en 30 graden ligt.
De druiven worden ‘s ochtends geplukt om ervoor te zorgen dat de druiven koel in de kelder arriveren. De druiven krijgen schilcontact voor drie uur. De druiven worden geperst en het sap wordt vergist op 12 graden gedurende drie weken, waarvan 30% in RVS tanks en 70% in eikenhouten vaten. De verschillende wijnen rijpen nog vier maanden verder en wordt daarna geblend.

Extra informatie

Druivenras

Chenin Blanc

Kleur

Citroengeel.

Geur

Abrikozen, perzik en subtiele tonen van hout en vanille.

Smaak

Fruitige wijn met veel steenfruit, subtiele tonen van hout en limoen in de afdronk.

Serveren bij

Lekker bij Franse uientaart. Ook heerlijk bij camembert en kip uit de oven.

Wijnsoort

Witte wijn

Wijnhuis

Overhex Wines

Land

Zuid-Afrika
Regio: Western Cape

Jaartal

2022

Klant review

5 sterren 0 0 %
4 sterren 0 0 %
3 sterren 0 0 %
2 sterren 0 0 %
1 ster 0 0 %

Reviews

Er zijn nog geen reviews

Wees de eerste die een review schrijft “Survivor Barrel Select Chenin Blanc 2022”