Survivor Barrel Select Pinotage 2020

15.45

Vergelijk

Beschrijving

Het internationaal meest succesvolle label van Overhex is het label van Survivor, dat het verhaal vertelt van de inheemse Nguni-koe, het traditionele vee van de Zulu. Op een dag komt er een truck, beladen vol met Nguni-koeien langs de Cabernet Sauvignon-wijngaarden in Swartland en één van de koeien besluit van de wagen af te springen. In Swartland bouwt ze een nieuw leven op en brengt zelfs nakomelingen voort. Het verhaal benadrukt het motto van de Swartlanders, waarin de vrije geest centraal staat.
Afkomstig van een aantal wijngaardblokken op de boerderij ‘Constantia’ van DB Rust in Swartland, Zuid-Afrika. Deze wijngaarden hebben een lage opbrengst, zo’n 6 – 8 ton per hectare. De leeftijd van de stokken ligt tussen de 10 en 20 jaar. Ze zijn zodanig geplant dat ze optimaal profiteren van de koele zeebries. Deze bries zorgt ervoor dat de zomertemperatuur tussen de 20 en 30 graden ligt.
De druiven worden ‘s ochtends geplukt om ervoor te zorgen dat de druiven koel in de kelder arriveren. De druiven krijgen een koude schilweking van 24 uur om kleur te onttrekken. De druiven worden vergist op 22-25 graden gedurende 4 tot 6 dagen. De wijn rijpt daarna nog 18 maanden op eikenhout, waarvan 95% Frans en 5% Amerikaans. 20% van de vaten is nieuw.

Extra informatie

Druivenras

Pinotage

Kleur

Robijnrood.

Geur

Pruimen, kersen en een kruidige toets.

Smaak

Stevige wijn met zwart fruit (kersen, gedroogde pruimen), aangevuld door tonen van ceder en kruiden.

Serveren bij

Lekker bij zoet gemarineerde spareribs van de barbecue. Ook lekker bij geroosterde kip en Goudakaas.

Wijnsoort

Rode wijn

Wijnhuis

Overhex Wines

Land

Zuid-Afrika
Regio: Western Cape

Jaartal

2019

Klant review

5 sterren 0 0 %
4 sterren 0 0 %
3 sterren 0 0 %
2 sterren 0 0 %
1 ster 0 0 %

Reviews

Er zijn nog geen reviews

Wees de eerste die een review schrijft “Survivor Barrel Select Pinotage 2020”