Galante Sangiovese Appassimento 2022
€12.95
Deze wijn is gemaakt volgens de Appassimento-methode: daarbij worden de druiven na het plukken in kleine kratten gelegd, waar ze vervolgens 7 weken in uitdrogen. Dit concentreert de smaken én suikers in de wijn. Eind november worden de gedroogde druiven ontsteeld en geperst. De druiven vergisten in RVS tanks. Om extra smaak te onttrekken blijven de schillen van de druiven nog 3 weken inweken met het sap. De wijn rijpt nog 6 maanden in RVS tanks en wordt vervolgens gebotteld.
Beschrijving

Net ten noorden van Verona ligt Cantine Giacomo Montresor. Montresor is een Italiaans wijnhuis met een lange historie en traditie van wijnmaken, die zijn oorsprong vindt in Orléans in het hart van Frankrijk, waar Claude de Montresor hertog was rond 1600. In 1892 komt de familie naar Veneto waar ze een wijnhuis oprichten, dat nu behoort tot de traditionele wijnhuizen voor Amarone en Ripasso.
De focus van Montresor ligt op de productie van DOC-wijnen, typerend voor de regio rondom Verona in de Veneto-streek: Soave, Valpolicella, Valpolicella Ripasso en Amarone. Daarnaast maakt Montresor ook Prosecco. Montresor staat met name bekend om zijn verschillende Amarone-wijnen, afkomstig uit verschillende wijngaarden, namelijk de Fondatore, de Capitel della Crosara en de Satinata (die opvalt door zijn beroemde zwart-satijnen fles).
Extra informatie
| Druivenras | Sangiovese |
|---|---|
| Kleur | Fonkelend Robijnrood |
| Geur | Rode kersen en pruimen. Chocolade en koffie. |
| Smaak | Vol en fruitig met een zwoel, fris-zoet karakter, dat wordt ondersteund door frisse kersenzuren en zachte, ronde tannine. |
| Serveren bij | Lekker bij een goulashschotel, maar bijvoorbeeld ook bij een pizza met salami. |
| Wijnsoort | Rode Wijn |
| Wijnhuis | Monttresor |
| Land / Regio | Italië – Emilia Romagna |




Reviews
Er zijn nog geen reviews